Često postavlje(a)na pitanja

Prijavljivanje i registracija

Ne trebate, ako administrator/ica nije postavio/la uvjet da samo registrirane osobe mogu pregledavati forum/postati.
Bilo kako bilo, Registracijom ćete dobiti pristup dodatnim opcijama koje nisu dostupne neregistriranim osobama [avatari, privatne poruke, elektronička pošta, korisničke grupe, itd.].
S obzirom da Registracija traje svega nekoliko minuta, preporučljivo je registrirati se.
COPPA [Child Online Privacy and Protection Act] je pravno pravilo, Sjedinjenih Američkih Država, doneseno 1998. godine, koje nalaže odobrenje od strane roditelja/staratelja za prikupljanje osobnih podataka [od] osoba mlađih od 13 godina.
Ako niste siguran/na odnosi li se spomenuto pravno pravilo na vas, zatražite pravni savjet od stručne osobe.
phpBB Tim ne daje pravne savjete što će reći da je potpuno besmisleno kontaktirati phpBB Tim u vezi bilo kakve pravne stvari koja nije direktno vezana uz phpbb.com Web stranice odnosno phpBB softver.
Moguće je da je administrator/ica: onemogućio/la korisničko ime kojim se pokušavate registrirati [ili isto već postoji], onemogućio/la adresu elektroničke pošte kojom se pokušavate registrirati, isključio/la vašu IP adresu odnosno onemogućio/la Registraciju da bi spriječio/la otvaranje novih korisničkih računa.
Bilo kako bilo, kontaktirajte administratora/icu za pomoć.
Jeste li upisao/la točno korisničko ime i zaporku?
Ako jeste, dogodila se jedna od dvije moguće stvari: ako ste prilikom Registracije, a COPPA podrška je bila omogućena, kliknuo/la na Slažem se i imam manje od 13 godina trebat ćete slijediti upute koje su vam stigle elektroničkom poštom; ili je možda potrebna aktivacija vašeg korisničkog računa [za što ste vidio/la obavijest ili prilikom same Registracije ili vam je stigla elektroničkom poštom].
Ako ste eliminirao/la obje gornje mogućnosti, i još uvijek se ne možete prijaviti, kontaktirajte administratora/icu [da provjeri što (ni)je u redu s vašim korisničkim računom].
Jeste li se registrirao/la? Da biste se mogao/la prijaviti na forum, trebate se registrirati.
Jeste li upisao/la točne podatke za prijavljivanje? Provjerite korisničko ime i zaporku.
Jeste li isključen/a s foruma [zabranjen vam je pristup]? Ako jeste, [kod prijavljivanja ćete vidjeti poruku o tome], kontaktirajte administratora/icu [da saznate razlog(e) isključenja].
Ako ste eliminirao/la sve tri gornje mogućnosti, i još uvijek se ne možete prijaviti, kontaktirajte administratora/icu [da provjeri što (ni)je u redu s vašim korisničkim računom].
Dva su moguća razloga: ili ste upisao/la netočno korisničko ime i(li) zaporku; ili je administrator/ica izbrisao/la vaš korisnički račun.
Ako je u pitanju potonje: možda nikada niste ništa postao/la, [uobičajeno je periodično izbrisivanje korisničkih računa korisnika/ca koji/e ništa ne postaju da bi se smanjila veličina baze], pa se pokušajte ponovo registrirati.
Nije smak svijeta! Jest da je vaša trenutna zaporka izgubljena [jer je kriptirana u bazi i ne može vam biti ponovo poslana], no, možete zatražiti novu.
Kliknete na Prijava te na stranici koja će vam se otvoriti kliknete na Zaboravio/la sam zaporku. Upišete tražene podatke... Daljnje upute će vam stići elektroničkom poštom.
Ako ne upalite opciju “Zapamtite me” kada se prijavite, forum će vas držati prijavljenim/om samo za vašeg boravka na forumu [odjavit će vas kad odete s foruma]. To sprječava zlouporabu vašeg korisničkog računa.
Da biste ostao/la prijavljen/a, upalite opciju “Zapamtite me” prilikom prijavljivanja [što nije preporučljivo ako forumu pristupate s tuđeg, a ne sa svojeg računala].
Spomenuta opcija je vidljiva samo ako ju je administrator/ica omogućio/la.
Izbrisuje kolačiće koje je kreirao phpBB, a koji, inače, sadrže informacije o vašem prijavljivanju, pregledanim/pročitanim forumima/temama/postovima i sl.
Ako imate problema s prijavljivanjem/odjavljivanjem, [obično] pomaže izbrisivanje kolačića.

Korisničke postavke

Sve vaše postavke, ako ste registriran/a, pohranjene su u bazi.
Prijavite se i kliknete na link Profil/Postavke što će vas odvesti na stranicu na kojoj možete promijenite sve svoje postavke.
U korisničkom profilu [Profil/Postavke] upalite opciju Sakrijte moj online status [čime ćete (p)ostati vidljiv/a samo sebi i administratoru/ici, a za ostale ćete postati skriven/a].
Zanemarimo li mogućnost, što se vrlo rijetko događa, da server nije dobro podešen, vrijeme je gotovo uvijek točno prikazano, no, može biti da je ono što vidite vrijeme druge vremenske zone. Ako je to slučaj, promijenite postavke svojeg korisničkog profila tako da izaberete onu vremensku zonu koja odgovara području u kojem se nalazite, npr. Zagreb. Uzmite u obzir da mijenjanje vremenske zone, kao i većinu postavki, može napraviti samo registrirani/a korisnik/ca.
Ako ste siguran/na da ste postavio/la točnu vremensku zonu, ali je vrijeme i dalje netočno prikazano, najvjerojatniji razlog je da server nije dobro podešen. Ako je potonje u pitanju, molim(o), obavijestite administratora/icu [da ispravi grešku].
Je. phpBB je [lokaliziran] preveden na više od 50 jezika.
Ako administrator/ica nije instalirao/la jezični paket koji želite, pitajte ga/ju može li ga instalirati.
Ako ne postoji prijevod na vaš jezik, slobodno ga napravite (a) više informacija o čemu možete (pro)naći na phpBB® stranicama.

O hrvatskom jezičnom paketu
Ovaj prijevod phpBB foruma, s engleskog [originalna verzija] na hrvatski, u potpunosti, napravila je: Ančica Sečan Matijaščić.
Zadnju verziju ovog mog kompletnog prijevoda možete preuzeti sa: ancica.sunceko.net.
Prilikom pregledavanja postova moguće je vidjeti dvije slike ispod korisničkih imena.
Prva slika, statusnica, povezana je sa statusom korisnika/ce; obično su to zvjezdice/blokovi koji označavaju: koliko je postova postao/la korisnik/ca odnosno funkciju korisnika/ce na forumu [npr. administrator/ica].
Ispod nje se može nalaziti veća slika zvana avatar [obično jedinstvena/osobna za svakog/u korisnika/cu].
Dopuštenja o korištenju statusnica/avatara, kao i izbor dostupnosti istih, daje administrator/ica foruma [slobodno ga/ju kontaktirajte (sa) zamolbom o dopuštenju statusnica/avatara ako isto/a nije dao/la].
Avatara možete dodati u svom korisničkom profilu [Profil/Postavke] putem jedne od sljedeće četiri metode: korištenjem Gravatara, (iza)biranjem iz Galerije avatara, linkanjem na avatara odnosno pohranjivanjem avatara.
Većina foruma koristi statuse za prikaz broja postova koje je postao/la određeni/a korisnik/ca te za identifikaciju korisnika/ca koji/e obavljaju određene funkcije na forumu [obično oni/e imaju poseban status, npr. administratori/ce, moderatori/ce].
U pravilu, svoj status ne možete direktno promijeniti.
Zloupotrebljavanje foruma, u smislu postanja puno postova samo zato da bi se dosegao što veći status, nema nikakvog smisla jer administratori(ce)/moderatori(ce) mogu smanjiti nečiji status [npr. smanjenjem broja postova...].
Ako je administrator/ica omogućio/la slanje poruka elektroničkom poštom korisnicima/ama foruma putem ugrađenog obrasca elektroničke pošte: tu opciju mogu koristiti samo registrirani/e korisnici/e [čime se sprječava zlouporaba forumova sustava elektroničke pošte od strane anonimnih osoba].

Postanje

Kliknete na odgovarajući gumb na forumu/temi [npr. nova tema, odgovorite...].
Radnje koje (ne)možete raditi su uvijek prikazane na dnu ekrana foruma/teme [npr. Možete započinjati nove teme, Ne možete započinjati nove teme...].
Ovisno o tome kako je administrator/ica odredio/la, postanje može biti omogućeno svima ili, pak, samo registriranim korisnicima/ama.
Post možete urediti/uređivati, [bilo kada odnosno, ako je administrator/ica tako odredio/la, samo određeno vremensko razdoblje nakon postanja posta odnosno uopće ne], klikom na gumb uredi.
Ako je u međuvremenu netko odgovorio na vaš post, a vi ga naknadno uredite, primijetit ćete da se “u postu pojavila” rečenica koja govori o tome koliko ste puta i kada zadnji put uredio/la post [rečenica se neće pojaviti ako nije bilo odgovora na post].
Post možete izbrisati klikom na gumb izbriši. Primijetit ćete da neke postove nećete moći izbrisati [npr. ako je u međuvremenu netko odgovorio na njih odnosno, ako je administrator/ica tako odredio/la, uopće ne].
Postoji mogućnost da administrator(ica)/moderator(ica) izmijeni/izbriše vaš post [u prvom slučaju bi svakako trebao/la napisati opasku što je i zašto izmijenio/la].
Potpis možete napraviti/uređivati u svom korisničkom profilu [Profil/Postavke].
Ako ste upalio/la opciju da se potpis automatski dodaje svim vašim postovima/porukama, a u neki post/poruku ne želite dodati potpis, jednostavno za vrijeme pisanja samog posta/poruke odoznačite opciju dodavanja potpisa.
Ako niste upalio/la opciju da se potpis automatski dodaje svim vašim postovima/porukama, a u neki post/poruku želite dodati potpis, jednostavno za vrijeme pisanja samog posta/poruke označite opciju dodavanja potpisa.
Kada započnete [otvorite] novu temu [ili izmijenite prvi post postojeće teme - ako imate dopuštenje] vidjet ćete formu Kreiranje ankete ispod okvira za pisanje teksta posta [ako to ne vidite, vjerojatno nemate dopuštenje za kreiranje anketa]. Upišete pitanje i [barem] dva moguća odgovora [svaki u zaseban redak], kojih maksimalan limit određuje administrator/ica. Možete postaviti (i) vremensko ograničenje trajanja ankete [upišete broj dana; 0=neograničeno], [broj] koliko opcija korisnik/ca može odabrati prilikom glasovanja te o(ne)mogućiti “predomišljanje” [“ponovljeno” glasovanje (poništenje danog/ih glasa/ova te glasovanje za drugu/e opciju/e)].
Maksimalan limit odgovora [opcija] određuje administrator/ica. Ako smatrate da bi taj broj trebalo povećati, kontaktirajte administratora/icu.
Ankete može urediti/uređivati/izbrisati samo ona/j koja/i ih je i kreirala/o, moderator/ica i(li) administrator/ica. Da biste izmijenio/la anketu, ako imate dopuštenje, uredite prvi post u temi [ako je kreirana, anketa se uvijek nalazi u prvom postu u temi]. Vi anketu možete izmijeniti samo ako nitko još nije glasovao, dok ju moderatori(ce)/administratori(ce) mogu mijenjati bilo kada.
Anketu možete izbrisati samo ako nitko još nije glasovao.
Nekim tematskim forumima mogu pristupiti samo određeni/e korisnici/e i(li) korisničke grupe. Za pregledavanje, postanje... na takvim forumima treba vam posebna autorizacija koju možete (za)tražiti/dobiti samo od moderatora(ice)/administratora(ice).
Mogućnost dodavanja privitaka, na forumu(ima) za grupu(e)/korisnika(cu) daje administrator/ica foruma.
Ako ne možete doda(va)ti privitke, moguće je da je administrator/ica onemogućio/la dodavanje privitaka baš za taj određen forum na kojem ste pokušao/la dodati privitak/ke odnosno da samo određeni/e korisnici(e)/grupe mogu dodavati privitke na tom forumu.
Ako vam nije jasno zašto [baš] vi ne možete doda(va)ti privitke, kontaktirajte administratora/icu.
Svaki/a administrator/ica postavlja vlastita pravila koja vrijede na [njegovom(im)/njezinom(im)] forumu/ima. Ne vrijede na svim forumima ista pravila. Ako misli da ste prekršio/la [jedno od/više] pravila, može vas upozoriti. Ako dobijete upozorenje, imajte na umu da je to odluka administratora/ice foruma te da phpBB Limited nema ništa s time.
Mogućnost prijave post(ov)a daje administrator/ica foruma.
Ako je prijavljivanje postova omogućeno, kod posta kojeg želite prijaviti nalazi se gumb klik na kojeg će vas provesti kroz postupak prijave posta.
Omogućuje pohranjivanje [skice] posta/poruke, koji/a naknadno može biti završen/a i postan/poslana, a što je moguće iz korisničkog profila [Profil/Postavke] odnosno prilikom postanja [Učitaj].
Administrator/ica može donijeti odluku prema kojoj je na [određenom(im)] forumu(ima) potrebno odobrenje da bi post(ovi) bio(li) postan(i) ili vas je administrator/ica pridružio/la korisničkoj grupi članovima/icama koje postove treba odobriti da bi bili objavljeni. Za detalje, kontaktirajte administratora/icu.
Klikom na link “Bumpirajte” što će temu postaviti na vrh prve stranice foruma. Ako ne vidite link, bumpiranje je ili onemogućeno ili treba proći određen vremenski period od zadnjeg posta(nja)/bumpiranja. Temu možete bumpirati i postanjem posta, no, obratite pažnju na pravila foruma jer postoji mogućnost da je pravilima zabranjeno bumpiranje postanjem.

Uređivanje i tipovi tema

BBKod je specijalna implementacija HTMLa.
Mogućnost korištenja BBKoda daje administrator/ica foruma (de)aktiviranjem ove opcije. Bez obzira na to što je administrator/ica odredio/la, opcionalno sam/a možete (de)aktivirati korištenje BBKoda.
BBKod je sličan HTMLu u stilu; tagovi se umeću u vitičaste zagrade [i] [umjesto <i>] (a) što nudi veću kontrolu prikaza. Kod [tagovi] se može pisati ručno, no, ovisno o predlošku kojeg koristite, vidjet ćete da je dodavanje BBKoda postovima moguće i putem sučelja iznad prostora za post [poruku] na obrascu za pisanje postova.
Za više informacija o BBKodu pogledajte Vodič kojemu možete pristupiti sa stranice za pisanje/uređivanje postova.
Ne. Većinu onoga što je moguće dobiti/prikazati korištenjem HTMLa moguće je dobiti/prikazati i korištenjem BBKoda.
Smajlići [Smileys/Emoticons] su male sličice koje prikazuju emocije/razmišljanja osobe [koja ih je ubacila u post, npr. :) znači smijem se, sretan/na sam, :( znači plačem, tužan/na sam...].
Smajliće u post možete ubaciti na dva načina: upisivanjem kratkog koda [ako je administrator/ica odobrio/la, svaki smajlić ima svoj vlastiti kod] i(li) klikom na smajlića [smajlići se nalaze u sklopu obrasca za pisanje postova; u pravilu se vidi samo prvih 20, a ostale možete vidjeti (i ubaciti) klikom na Ostali smajlići].
Nije preporučljivo ubacivati/ubaciti puno smajlića u post jer se time gube čitljivost i preglednost.
Administrator/ica može odrediti maksimalan dopušten broj smajlića “po” postu.
Da. Postoje dvije bitne stvari koje treba zapamtiti kod postanja slika: prvo, mnogi/e korisnici/e ne vole puno slika u postovima/porukama, i drugo, ako je administrator/ica foruma onemogućio postanje privitaka, slika koju umećete/umetnete treba biti dostupna na Internetu, npr. http://www.primjer.info/moja-slicka.gif [ne može postojati samo na vašem računalu - osim ako imate webserver odnosno na stranicama koje nisu dostupne javnosti, stranicama zaštićenima zaporkama i sl.].
Da biste postao/la sliku: trebate obuhvatiti URL, na kojem se slika nalazi, sa BBKod [img][/img] tago(vi)m(a).
Globalne obavijesti su postovi koji sadrže važne informacije što će reći da bi ih bilo pametno pročitati čim ih uočite.
Pojavljuju se na vrhu svakog foruma i u korisničkom profilu [Profil/Postavke].
Administrator/ica određuje tko sve ima pravo postati globalne obavijesti.
Obavijesti su postovi koji sadrže važne informacije što će reći da bi ih bilo pametno pročitati čim ih uočite.
Pojavljuju se na vrhu svake stranice foruma na kojem su postane.
Administrator/ica određuje tko sve ima pravo postati obavijesti.
“Važno” su postovi koji često sadrže važne informacije što će reći da bi ih bilo pametno pročitati čim ih uočite.
Pojavljuju se na vrhu prve stranice foruma [ispod eventualnih obavijesti] na kojem su postani.
Administrator/ica određuje tko ih sve ima pravo postati.
Zaključane teme su teme koje je moderator(ica)/administrator(ica) [zbog nekog, a može ih biti puno, razloga] zaključao/la.
Moguće ih je samo pregledavati [dakle, nije moguće uređivati/izbrisati... postove...]. Ankete koje se nalaze u njima [ako nisu po određenju] završavaju istog trena kada moderator(ica)/administrator(ica) zaključa temu.
Ako imate dopuštenje, [vi] možete zaključavati teme koje ste pokrenuo/la.
Ikona teme, [bira ju autor/ica], je sličica povezana s postom, a koja bi trebala ukazivati na sadržaj posta.
Mogućnost korištenja ikona tema daje administrator/ica foruma.

Stupnjevanje korisnika/ca i korisničke grupe

Administratori/ce su osobe s najvišom razinom kontrole nad cijelim forumom.
Mogu kontrolirati sve aspekte foruma [postavljanje dopuštenja, isključivanje korisnika/ca, stvaranje korisničkih grupa/moderatora(ica), moderiranje foruma itd.], [a sve] ovisno o tome koja im je prava dodijelio/la glavni/a administrator/ica.
Moderatori/ce su osobe [osoba ili (korisnička) grupa osoba] čiji je “posao” održavanje foruma.
Imaju ovlasti mijenjanja/izbrisivanja postova, zaključavanja/otključavanja/premještanja/izbrisivanja/razdvajanja tema u forumima koje održavaju.
Tu su (i) da bi spriječili/e korisnike/ce od skretanja s tema/objavljivanja nedopuštenih sadržaja i sl.
Korisničke grupe su grupe u koje administratori/ce grupiraju korisnike/ce.
Svaki/a korisnik/ca može pripadati većem broju grupa.
Svakoj grupi mogu biti dodijeljena individualna prava pristupa, što administratorima/cama olakšava dodjeljivanje određenih prava određenim korisnicima/ama [npr. proglašavanje više korisnika/ca moderatorima/cama foruma, pravo pristupa “privatnim” tematskim forumima itd.].
Kliknete na Korisničke grupe u korisničkom profilu [Profil/Postavke] što će vas odvesti na stranicu na kojoj ćete vidjeti korisničke grupe.
Nemaju sve grupe otvoren pristup [neke su zatvorene, neke skrivene...].
Ako imate pristup korisničkoj grupi, za pristupanje kliknete na odgovarajuću naredbu [obično Pristupite grupi].
Ako je grupa otvorenog tipa, automatski ćete postati članom/icom, ako je za pristupanje potrebno odobrenje, vođa grupe će odobriti/neodobriti zahtjev, ako neodobri zahtjev bilo bi lijepo da ga/ju ne gnjavite traženjem objašnjenja, jer, ako se zaista dogodilo da vam je neodobrio/la zahtjev, sigurno je imao/la dobar razlog.
Korisničke grupe inicijalno kreira administrator/ica pri čemu odmah određuje i vođu grupe.
Ako želite postati vođom već postojeće grupe ili, pak, (za)tražiti otvaranje nove grupe, kontaktirajte administratora/icu [npr. privatnom porukom].
Administrator/ica foruma određuje boje [članova/ica] korisničkih grupa da bi ih bilo lakše identificirati/razlikovati.
Ako ste član/ica više od jedne grupe, postavke vaše zadane grupe odnosit će se na prikaz vašeg korisničkog imena u smislu kojom će bojom te s kojim statusom biti prikazano. Administrator/ica može odobriti promjenu zadane grupe putem korisničkog profila [Profil/Postavke].
Link koji vodi na stranicu na kojoj se nalazi lista “osoblja” foruma [popis administratora/ica i moderatora/ica, koje grupe/forume administriraju/moderiraju i sl.].

Privatne poruke

Tri su moguća razloga:
- ili niste registriran(a)/prijavljen(a);
- ili je administrator/ica onemogućio/la privatne poruke za cijeli forum;
- ili je administrator/ica vama onemogućio/la slanje privatnih poruka.
U potonjem slučaju zatražite objašnjenje od administratora/ice.
U korisničkom profilu [Profil/Postavke], postavljanjem pravila, možete blokirati/onemogućiti korisnika(e)/cu(e) da vam šalje(u) privatne poruke [poruke će automatski biti izbrisane].
Ako dobivate neželjene privatne poruke od određenog/e korisnika/ce, obavijestite administratora/icu [ima ovlasti spriječiti korisnika(e)/cu(e) u slanju privatnih poruka ikome].
Obrazac elektroničke pošte foruma uključuje osiguranje koje prati korisnike/ce koji/e šalju poruke. Obavijestite porukom elektroničke pošte administratora/icu o problemu [priložite čitavu poruku, uključujući i zaglavlje - ono sadrži detalje o korisniku/ci koji/a je poslao/la poruku]. Po primitku vaše poruke, administrator/ica može poduzeti [za to predviđene] mjere.

Prijatelji/ce i gnjavatori/ce

Liste prijatelja(ica)/gnjavatora(ica) služe “organiziranju ostalih korisnika/ca foruma”.
Osobe koje dodate na listu prijatelja/ica bit će izlistane u korisničkom profilu [Profil/Postavke] da biste bez pretraživanja mogao/la vidjeti njihov online status te im poslati privatne poruke. Postovi i sl. tih osoba mogu biti posvijetljeni.
Postovi osoba koje dodate na listu gnjavatora/ica bit će zadano skriveni.
Na dva načina:
- putem profila korisnika/ce [klikom na link dodajete ga/ju na listu prijatelja(ica)/gnjavatora(ica)];
- putem korisničkog profila [Profil/Postavke] [upisivanjem korisničkog/ih imena u za to predviđeno polje].
Na isti način izbrisujete korisnike/ce s lista.

Pretraživanje foruma

Upisivanjem termina u kućicu za pretraživanje na početnoj stranici/forumu/temi odnosno klikom na Pretražnik/Napredno pretraživanje [link se nalazi na svim stranicama i vodi na formu naprednog pretraživanja].
Vjerojatno ste upisao/la previše [uobičajenih] termina koje phpBB ne indeksira ili ste bio/la previše nejasan(a)/neodređen(a). Budite određeniji/a te pokušajte [s] naprednim pretražnikom.
Pretraživanje je rezultiralo s previše rezultata koje server nije mogao obraditi. Budite određeniji/a te pokušajte [s] naprednim pretražnikom.
Klikom na Članstvo, link se nalazi na svim stranicama, otvorit će se stranica, s popisom članova/ica foruma, na kojoj se nalazi forma za pretraživanje [Pronađite korisničko ime].
Klikom na link Vaši postovi, koji se nalazi u korisničkom profilu [Profil/Postavke] (na INFO dijelu Početne izborničke stranice), odnosno na stranici Članstva, koja prikazuje [vaš] profil, odnosno izborom opcije Vaši postovi, s padajućeg izbornika Linki, možete pronaći vlastite postove, dok teme koje ste pokrenuo/la možete pronaći naprednim pretražnikom.

Bookmarkiranje i pretplaćivanje

U starijim verzijama phpBBa, bookmarkiranje je bilo slično bookmarkiranju stranica preglednikom. Po bookmarkiranju teme, niste bio/la obaviješten/a o novim postovima, ali ste se [kasnije] mogao/la vratiti na temu bez traženja iste, dovoljno je bilo kliknuti na nju na popisu bookmarkiranih tema. Pretplaćivanje na temu/tematski forum omogućavalo vam je primanje obavijesti o novim postovima.
Od phpBBa 3.1, bookmarkiranje je slično pretplaćivanju u smislu da možete biti obaviješten/a o ažuriranju teme. Pretplaćivanje vam [i dalje] omogućava primanje obavijesti o novim postovima u temama odnosno novima temama na tematskim forumima.
Opcije obavješćivanja bookmarkiranja i pretplaćivanja možete postaviti u korisničkom profilu [Profil/Postavke] u Postavkama obavijesti.
Da biste bookmarkirao/la odnosno pretplatio/la se na temu, prilikom pregledavanja teme, dovoljno je izabrati s padajućeg izbornika teme odgovarajuću opciju odnosno, za pretplaćivanje, prilikom postanja posta, upaliti opciju Obavijestite me kad odgovor bude postan.
Da biste se pretplatio/la na forum, prilikom pregledavanja foruma, dovoljno je kliknuti na link Pretplati se.
U korisničkom profilu [Profil/Postavke] kliknete na link Pretplate i slijedite upute.

Privitci

Administrator/ica određuje postanje kojih privitaka je dopušteno.
Ako niste siguran/na postanje kojih privitaka je dopušteno, kontaktirajte administratora/icu.
U korisničkom profilu [Profil/Postavke] kliknete na link Privitci.

phpBB

Ovaj softver [u originalnom obliku] napravljen je i objavljen od strane phpBB Limited. Dostupan je pod GNU General Public Licence verzija 2 (GPL-2.0) i može biti slobodno distribuiran. Za detalje posjetite: O phpBBu. phpBB Limited zadržava sva autorska prava na ovaj softver.
Ako smatrate da neka mogućnost treba biti dodana, posjetite phpBB Centar Ideja, (a) gdje možete vidjeti [i glasovati za] već predložene ideje i(li) predložiti vlastite.
Kontaktirajte administratora(e)/icu(e) foruma. Ako ga/ju/ih ne možete (pro)naći, kontaktirajte moderatora(e)/icu(e) foruma i njih pitajte koga biste trebao/la pitati. Ako i dalje ne dobijete odgovor, kontaktirajte vlasnika/cu domene [whois lookup] ili pružatelja usluga. phpBB Limited nema apsolutno nikakvu kontrolu i ne može ni u kojem slučaju odgovarati za to kako, gdje i tko forum koristi. Potpuno je besmisleno kontaktirati phpBB Limited u vezi bilo kakve pravne stvari koja nije direktno vezana uz phpBB odnosno phpbb.com stranice. Ako kontaktirate phpBB Limited oko toga kako bilo koja treća stran(k)a koristi ovaj softver - ne očekujte odgovor.
Ako je administrator/ica omogućio/la “Kontakt” formu, putem iste, mogu ga/ju kontaktirati svi/e korisnici/e foruma.
Registrirani/e korisnici/e administratora/icu mogu kontaktirati (i) putem linka “Tim”.